Terug naar de Fame-pagina

Mastering Fame

Een woord van de cd-producent

Het was een waar genoegen om mee te werken aan de totstandkoming van dit album, want Fame is een echte iconische show. 

De werkzaamheden verliepen in fasen over meerdere maanden. Ik had de luxe dat beide shows werden opgenomen. Hoewel beide shows van zeer hoge kwaliteit waren, kon ik de absoluut beste uitvoering kiezen om op dit album te zetten.

De hele show is opgenomen met multi-track opnameapparatuur. Dat betekent dat elk individueel instrument afzonderlijk is opgenomen met de hoogste audiostandaard. 

Dit gaf me het grote voordeel om de uitvoering van elk instrument in het mixproces te benadrukken, inclusief de zang. Details die je misschien niet waren opgevallen toen je het concert bijwoonde, klinken fris en duidelijk op dit album. 

Mijn belangrijkste doel was om de audiomix te optimaliseren, zonder de natuurlijkheid en de energie van de show weg te nemen. Het was altijd mijn bedoeling om de originaliteit van de Fame-concerten terug te geven aan de fans.

In de laatste fase van het masteren van het album, bereiden we de audiotracks voor het vervaardigen van de cd. 

Het is een delicaat proces om de audiokwaliteit te behouden, nadat de uiteindelijke mix is ​gemaakt. Ik denk dat we er heel goed in zijn geslaagd om de emoties van de cast EN het publiek van het Fame-fenomeen in deze concerten vast te leggen. Als je naar het album luistert, voelt het echt alsof je erbij bent. 

Als extraatje bevat het CD-album de ​track ‘Step Up To The Mike’, die niet beschikbaar is op de streamingplatforms. Deze cd is toch wel een van die unieke platen om in je collectie te hebben.

Claudio Van Westerhout
Producer

From left to right: ​Pierpaolo Cipo, Claudio van Westerhout, Kecco Recchia.
WEBSHOP

Terug naar de Fame-pagina